WORKSHOP MEDICIJNKASTJES

In mijn werk richt ik mij vooral op de genezenden krachten van kunst: kunst als medicijn.
Een manier om de heilzame werking van kunst te ervaren is het vervaardigen van een persoonlijk medicijnkastje. Met deze werkvorm kunnen overgangen vormgegeven en daarmee gemaarkeerd worden. Om werkelijk een eigen antwoord te kunnen geven op de vaak ingrijpende veranderingen die met een overgang gepaard gaan, is het essentieel om stil te staan bij wat er is. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar blijkt in de praktijk van alledag een grote opgave.

Medicijnkastjes zijn tot beeldverhaal gevormde rituelen. Zorgvuldig gekozen voorwerpen die symbol staan voor de persoonlijke overgangssituatie, zoals een foto, een steentje of een sierrad enz. worden gedurende de workshop met betekenis opgeladen. Vervolgens  worden deze in een houten kistje, het persoonlijk medicijnkastje verwerkt. Het uitkiezen, ordenen en bewerken zet op een onbewust niveau een proces van herordening in gang. Dit creatieve proces draagt actief bij om een nieuw evenwicht voor de verstoorde balans te vinden en is een heilzame medicijn voor de ziel.
De deelnemers kunnen gedurende één of meerdere dagen zijn in een vanzelfsprekend ritme tussen  rituele bewegingen en stilstaan bij datgene wat van binnenuit in rust om vormgeving vraagt.

Plek: In mijn sfeervol huis met een heel grote wilde tuin, midden in het bos, vlakbij Geldern ( ± 1½ uur vanuit Utrecht). Het ruime en lichte atelier (voormalige schuur) biedt voor iedere deelnemer voldoende plaats om rustig te kunnen werken.

Groepsgroote: maximaal 8 deelnemers.
Kosten: Afhankelijk van duur workshop en het aantal deelnemers, min. € 50.-stempel